Ведическа астрология

Джиотиш санскритското име на тази астрология взима своето наименование от два корена „Jioti“ което означава – свят, и „isha“ което означава – Бог или божество в такъв случай думата буквално значи „Бог на света„ като за това се подразбира Слънцето, Луната и звездите.

Тази наука се занимава с това как влияят небесните светила на живота на човека.

Джиотиш помага в постигането на четири главни цели в живота на човек. Тези четири главни цели са дхарма(религиозна заслуга ), артха(придобиване на материални ценности ),кама (земни удоволствия) и мокша освобождение. Законите на Джиотиш влияят не само на отделния човек но и на целия свят. Не случайно сега живеем в периода на Кама йога или период на земни удоволствия и ценим всичко което ни носи такива.

Във ведическата астралогия се разглеждат девет планети и дванадесет знака в дванадесет дома като всеки дом отговаря за определена сфера в живота ни.

Планетите са : Слънце Луна, Марс, Меркурии, Юпитер, Венера, Сатурн, Раху и Кету.

Знаците са : Овен, телец, близнаци, рак, лъв, дева, везни, скорпион, стрелец, козирог, водолей и риби.

Някога тази астрология(твърди се че е възникнала преди 3000г.п.н.е. ) се е предавала от уста на уста от древни мъдреци по късно са започнали да правят записвания.

Всеки които иска да изучава древните учения на ведите – джиотиш, йога, аюрведа, аштанга йога, или тантра ще трябва да премине през определен период на служене на хората за да се научи правилно да помага чрез знанията си. Друга важна част от тази астрология е показване на вашата карма а закона на кармата ние знаем е „Каквото посееш това и ще пожънеш“ . Кармата се разделя според ведите на четири вида :

Санчита ( това са всички видове карма), Прарабдха (това е карма която можете да изпитате в близко време ), Криямана (съвкупност от текущи карми които изживявате ) и Агама (бъдеща индивидуална карма ). Важно е да разберете каква е вашата карма с която трябва да се преборите в вашия живот и да достигнете до осъзнатос която да не позволява да натрупвате негативна карма за следващо превъплъщение.

Джиотиш предлага така наречените Упаи които помагат на вашето подсъзнание да смегчи негативната енергия която е донесла вашата карма. Съзнателния човек когато му дадат в ръцете метод да хармонизира своята карма ще го използва на драго сърце докато не постигне желания резултат.Упаите се предлагат за всеки дом от наталната карта, този дом който евентуално е засегнат и му е нужно промяна. Също така упаи има и за съответните планети които са в неблагоприятно положение и носят затруднения и препятствия в живота на човек.

Дали ще действат въпросните упаи се дължи на следните фактори:

· Колко точно е поставена диагнозата

· Правилно ли е подбран камъка който ще се използва за хармонизация

· Кой ви препоръчва дадения упаи

Правилно ли е изчислена вашата мухурта и кога за първи път е сложен камъка, кога сте започнали да го носите.

Тези критерии са еднакво важни и за упаите и за вашия личен защитник който имате според вашата рожденна карта. Разбира се човек не е нужно да бъде фанатичен и да следва жестоко някакви препоръки просто трябва да живее според природните закони ако не можеш да помогнеш не вреди и едновременно с това да намира време да послуша своя вътрешен глас какво би го направил щастлив и тогава когато е на ясно с всичко това може да използва богатството на Джиотиш по поканване на съдбата на наша страна. Никой на 100% не би могъл да предскаже вашата съдба вие и само вие сте творец на живота си има една практика която ще ви докаже това и тя е следната, ако започнете важно обучение и снимате в началото на обучението линиите на вашата длан и след 5 години когато сте променили вашите мечти и приоритети ги погледнете отново ще видите че те са се променили, затова никога не мислете че не може дадена мечта да се осъществи вие макари трудно можете да промените живота си.

Има две планети в ведическата астрология които показват кой талант носим от предишен живот и с кое е нужно да се преборим в този живот.

Това са планетите Раху и Кету те винаги са ретроградни техния ход винаги е назад . Друга важна кармична планета и много справедлива е Сатурн докато не преминете през урока който ви е заложен докато не вземете своите поуки ще търпите трудности. Когато обаче вие научите вашите кармични зададености тогава Сатурн може да ви дари с голямо благословение.

Аз разбрах какво е Джиотиш точна наука, която дава огромен практически материал за изследване на живота и разбиране на най важните въпроси от него.

Всички знаем че сме зависими от Вселената тя влияе върху нас с определени енергии в определена последователност и според определени правила. Това влияние се определя чрез планетите. Планетите са управители на Вселената те са нейни проводници. Всяка планета има определена сфера на влияние върху дадено лице.

Когато разберете как са разположени планетите в вашата натална карта вие може да погледнете по друг начин на света и да разберете че той не е враждебен към вас и вашите мечти могат да бъдат реализирани когато поработите над себе си готови ли сте да погледнете в света на Джиотиш тогава си изберете консултация или просто ми пишете за всичко което ви вълнува очаквам вашите въпроси и писма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *