Енергиите в хороскопа

Дхарма

Артха

Кама

Мокша

Това са четири стихии или енергии които присъстват в нашата натална карта. Те имат определено местоположение и планетите които са разположени в нашата натална карта показват доколко е развита дадена енергия в хороскопа ни.

Да поговорим за първата енергия Дхарма тя означава огън отговаря за дълга към семейството, близките, обвързаноста на работното място, обществото или всякакъв дълг който можете да си представите и който вие трябва да изпълните според вашата кармична задача. Духовно развитие и следване на своето предназначение. Тази енергия се намира в първи пети и девети дом от нашата натална карта. Понякога може да нямаме тази енергия в хороскопа си това не означава че не притежаваме потенциал за духовно развитие а означава, че с много воля и труд ще трябва да го развием, когато обаче го имаме на готово и съдбата е решила да притежаваме тази енергия означава че би трябвало да я използваме за благото на света и близките хора около нас.

Артха това е енергията на земята отговаря за нашата способност да изкарваме пари богатство и материално благополучие и не само. Богатство е и доброто семейство и скъпите приятели може да нямате материално богатство но да сте щастлив в дома който имате и света около вас да е добронамерен и благословен това също попада в тази енергия. Артха отговаря за втори шести и десети дом. Тук също можем да кажем че ако нямате тази енергия не означава, че нямате ресурс да я развиете, напротив трябва на всяка цена да се потрудите да я придобиете, за да усъвършенствате своите качества и духовен път.

Кама тази енергия е въздух тя отговаря за желанията удовлетворение на чувствата и амбициите. Преди човек да се завърне при Бога трябва да е осъвършенствал своята душа затова трябва да премине през много опитности докато достигне баланс и чисто духовно развитие да умее да удовлетворява желанията си на себе си и на хората които обича е част от духовния път. Кама енергията е свободолюбива и много подвижна т.е може да се променя и движи където си иска. Намира се в трети седми и единадесети дом. Счита се че ако ви е развита тази енергия имате благословия от предишен живот.

Мокша

Мокша – вода или това е енергията на освобождението качествата които ще придобиете за да достигнете съвършенство или това което последно преживявате за да израснете в вашето съвършено аз. Мокша владее най трудните домове в хороскопа обикновено това са трудности които човек трябва да преживее за да стигне освобождение. Символизира дълбоко духовно развитие или развитие което досега е отлагал и в този живот трябва да го достигне.

Разбира се за да разбере човек своето предназначение и да открие повече детайли за това какво му е приготвила Вселената или как да преодолява трудности ще му е нужно по детайлно разглеждане на неговата натална карта по Джиотиш. Бъдете благословени и откривайте своето най добро висше АЗ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *