Камъни на планетите в ведическата астрология

Във ведическата (Индийската) астрология камъните имат специално отношение. Те се считат за “представители” на планетите от Слънчевата система на Земята и се използват като ефективно средство за астрологична корекция. Противно на общоприетото схващане, че камъните се подбират според соларния знак на зодиака (в зависимост от месеца на раждане), всъщност нещата тук стоят по друг начин.

Във ведическата астрология носенето на камъни се определя в съответствие с това как се “държат” една или друга планета в наталната карта на човека, а не според принципа на това, че Слънцето е в определен знак.

В зависимост от местоположението на планетите във всяка индивидуална рождена карта, влиянието на небесните тела ще се различава значително и затова е много важно да се анализират всички фактори заедно. Този подход е по-правилен и дава значителни положителни промени в живота на индивида.

Предписаните камъни ще дадат не само резултатите, присъщи на самите камъни, но и ще засегнат онези области от живота, за които отговарят съответните планети в наталната карта на човек.

Също така, в зависимост от индивидуалните характеристики на хороскопа, има камъни, които са противопоказани за конкретен човек, тъй като могат да доведат до безсъние, депресия, влошаване на психическото състояние като цяло, злополуки, повишени отрицателни качества на характера и др.

Как влияят неправилно избраните камъни:

причиняват безсъние, главоболие и усещане за топлина в главата/тялото, лишават от спокойствие и вътрешна хармония,

предизвикват агресивно поведение влияят на настроението склонност към неадекватно поведение и възприемане на информация, което може да доведе до инциденти,

влошават производителността,

правят човек разсеян, неспособен за концентрация и учене,

при постоянното носене на противопоказни камъни е възможен силен конфликт на енергиите в човека, което води до сериозни заболявания.

Как влияят добре подбраните камъни при постоянно носене:

подобряване на психическото и физическото състояние и настроението на индивида,

зареждат с енергия и оптимизъм, повишават жизнеността, допринасят за развитието на женските качества (в случая на жените) и мъжките качества (в случая на мъжете),

дават самочувствие насочват мислите и енергията на индивида в правилната посока, повишаване на ефективността, подобряване на концентрацията и способността за учене.

В допълнение към горните ефекти, ефектът от камъните винаги ще бъде различен за различните хора поради особеностите на техните натални карти.

Какво трябва да разберете за камъните:

Хората са склонни да прехвърлят отговорността за живота си на всичко и всеки. Не забравяйте, че камъните не са панацея за всички проблеми на наталната карта. Камъните са приятели и помощници, но не и „хапчета за всичко“.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАМЪНИТЕ

За да имат камъните “лечебни” свойства, трябва да са изпълнени следните условия:

Камъните трябва да са 100% естествени и да не са подложени на никаква обработка (химически, термични, изкуствени оцветители), с изключение на рязане.

Изкуствено създадени камъни нямат лечебни свойства.

В естествените необработени “живи” камъни, като правило, има примеси и включвания, които обикновено се отстраняват чрез химическа и термична обработка за подобряване на естетическите качества. В резултат на такава обработка “лечебното” свойство на камъка се губи напълно.

Камъните трябва да са без чипове, пробиви, пукнатини и дупки, в противен случай губят силата си.

Камъните се представят най-добре в определен метал или форма на изрезка.

Колкото по-големи са камъните, толкова по-добре. Колкото повече камъни в продукта, толкова по-добре. Но винаги трябва да давате предпочитание на размера и качеството, а не на количеството. Много е добре да имате фигурки / различни интериорни елементи от благоприятни камъни. Мъжете могат да имат благоприятен каменен ключодържател със себе си или да го носят в портфейл или джоб. Вместо неблагоприятни и опасни камъни могат да се носят бижута с подходящи цветове, които не вредят. Декорация “Наваратна” – камъните на всичките 9 планети в един продукт – не е благоприятна за всички. Не може да се носи през цялото време.

ПОРЪЧАЙТЕ КОНСУЛТАЦИЯ ЗА КАМЪНИ

Вижте в сектор магазин как да поръчате, срок на изпълнение 10 дни.

Какво ще научите :

кои камъни са благоприятни за вас и се препоръчват за постоянно носене,

какви камъни могат да ви навредят,

какви области от живота са засегнати от определени камъни, как можете да комбинирате камъни във вашия индивидуален случай, получете отговор на личните си въпроси относно камъните (ако има такива).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *