Накшатра Ардра 

Накшатра Ардра заема своето място от 6°40′ — 20°00′ в Близнаци и тя е 6-та от 27. Астрономически Ардра представлява ярко червена звезда в съзвездието Орион и нейната форма представлява скъпоценен камък или сълза. Планетата управляваща тази накшатра е Раху. Има човешки произход и изцяло се намира в знак Близнаци. Това е въздушна накшатра и тук влияние оказва и Меркурий който управлява знак Близнаци поради тази причина това съзвездие е тясно свързано с високите технологии и изследователска дейност. Ардра кара човека да търси новото и да отхвърля старото. Не обичат авторитети и отхвърлят традициите за тях е важно собственото им усещане и опит. Техния характер прилича на характер на дете може бързо да смени своето настроение. За да постигне целите си е способен на лъжа и хитрост и именно Ардра е свързана с най големите мошеници които биват разкрити от такива които умеят да мислят като тях т.е от същата накшатра. Меркурии е планетата на интелекта а Раху който е управител на Ардра разширява всичко да което се докосне затова тук може да има огромен потенциал за развитие, но ако е в негативно развитие и мислене може да стигне дъното и да се отдаде на самоубийствени действия. Затова когато има такова влияние в хороскопа трябва да се изследва картата и да се види на кои силни планети може да се оповава човек и да не позволява негативно влияние в своя живот. Всичко до което се докосне и вложи умения обучение и желание може да има огромен успех. Тук са и най жестоките убийци, търговци на наркотици, лекари които се занимават с химиотерапия или хора които забъркват всякакви химически смеси и т.н. Домовете и планетите свързани с Ардра могат да имат проблеми особено ако Марс е свързан с тази накшатра, но смекчаващи влиянията в астрологията има много така че това може да бъде отменено зависи от картата на човека. Ардра дава също и гордостта и спокойствието на човека който е научил истинската стойност на нещата и знае колко струва всяко сериозно постижение. 

 

Мъж Ардра могат да бъдат и пълни и слаби

Те са сърдечни в отношенията с близките и приятелите си. Силната им интуиция и чувство за хумор ги изкарва от шаблонното поведение. Влага много страст, вдъхновение и интелект в работата си. Поради връзката си с Раху и илюзията може да загуби представа до къде трябва да стигне и хаби много енергия в безполезни дела, също така  могат да бъдат упорити арогантни и безсърдечни. Но днес когато технологиите и новите открития имат силно влияние върху човека Ардра позволява разгръщане на потенциал в тази сфера но не позволяват духовно развитие. Всеки Ардра получава шанс да променят живота си към по добро, но в този материалистичен свят това не е лесна задача. 

 

Жена Ардра – Античен нос, красиви очи и много често привлекателна фигура. 

Високия интелект ги прави отлични преподаватели, научна дейност и консултации. При жените е по застъпено да помагат и разнищват заплетени ситуации. Тя ще подреди дома си с много вкус, но винаги ще залага повече на присъствието на новите технологии в удобството и комфорта си. Не обича да властват над нея, затова с такава партньорка трябва да се внимава и да и се даде свобода на нейната природа в противен случай рискувате да я загубите. Възможно е първото дете да бъде момиче или ако някоя граха попада в пети дом е възможна бездетност. 

 

Първа пада (това са части ) 6° 40′ — 10° 00′ в Близнаци тази пада е свързана с изследователска и любознателна дейност. За нея са характерни правдивост и контрол над своите чувства. Разположените планети тук са с безгрижен характер и малко повече мекота, но склонни към натрупване на материалното. 

 

Втора пада 10° 00′ — 13° 20′ в Близнаци тук са големи стремежите към постигане на материални блага и достигане на кариерни върхове а също и ако не бъдат достигнати то ще се отдадат на депресивни мисли и навици, но само ако преобладава негативна енергия ако тя се преодолее тогава успеха е възможен след много спечелени битки. Трябва да се внимава защото голяма част от негативните проявления на тази накшатра се проявяват именно тук. 

 

Трета пада 13° 20′ — 16° 40′ в Близнаци тук е свързана освен с големи открития, интелект и електричество и професии свързани с енергетиката. Големи вдъхновяващи решения и стремеж към ораторски способности. Тук всичко постигнато може да е една идея по леко от предходната пада. 

 

Четвърта пада 16° 40′ — 20° 00′ в Близнаци тук Ардра е свързана с йога Пушкара – навамша и тя е свързана с състрадателната и чувствителната част на та накшатра. Тук бурята свършва и представители на тази пада са склонни да познаят духовното и гледат по изключително философски начин на живота с присъщото им разширение тук са прекрасни психолози. Могат да проявят качества като екстравагантност и недоброжелателност.  

 

Въпреки факта, че главният владетел на Ардра е Раху, има смисъл да се кажем за съвместното влияние на Раху и Меркурий. Това са две интелектуални планети, занимаващи се с двойствеността на живота и природата. Страната на Меркурий и Раху подобрява умствените способности на представителите на Ардра, засилва тяхното участие в дейности, които включват комуникация, мислене, осигурява изобилие от умствена и нервна енергия а също и  качества като остроумие и непостоянство. В съвременния свят на глобални промени на материално и духовно ниво тук може да са едни от първите откриватели и в двете зависимост как е разположена наталната карта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *