Накшатра Ашвини

Във Ведическата астрология има 27 Накшатри това са лунни съзвездия и много е важно в кое лунно съзвездие се намира вашата Луна и Слънце в хороскопа това обикновено дава вътрешния стремеж на човека и неговия облик. 

 В тази статия ще опиша характеристиките  на накшатра номер 1 и това е Ашвини. 

 

Луна в Ашвини  дарява човека с любов към украшенията, приятна външност ум популярност и майсторство във всичко с което се захване. 

Най ярко проявени качества на това съзвездие ще имаме когато Луната е разположена в него. 

 Тя заема своето място с   0°00´  до    13°20´ в Овен. Древните мъдреци описват формата на това съзвездие като глава на кон. 

 

Планетата управляваща Ашвини е Кету. Такива хора са надарени с интуиция и силен приключенски дух. Това е свободния дух и вкус към откриване на непознатото. Не се страхува да предизвиква остри и не очаквани промени в своя живот. Ашвини е в знак овен и този знак оказва влияние на личността чрез планетата Марс и това би могло да му даде енергия за постигане на големи победи с това с което се захване, а ако е в негативна енергия и лошо разположение на планетата Марс избухливост, агресивност и постигане на успех чрез агресия. 

Заради силното влияние на планетата Кету личността ако е в негативна енергия може да има силен талант за манипулация и влияние над другите  за извличане на ползи за своя сметка. 

Затова когато личността развива себе си и внимава да не попада в негативна енергия може да постигне върхове с завиден талант. В любовта са верни на тези които обичат и са способни на много големи жестове за любимия човек. Дават съвети, но не обичат да взимат такива. Много внимателно обмислят всяка своя постъпка и дори да не е прав Ашвини не обича да отстъпва, защото са инатливи. Много развит интелект, но това може да ги накара да направят от мухата слон. Стараят се да изпълняват техните желания на всяка цена. Обичат своето семейство, но не са изключени хладни отношения с бащата. 

 

Мъж Ашвини– Красиво открито лице , ярки големи очи, широко лице и голям нос. 

Има спокоен и овладян характер може да доведе всяко дело докрай. Много упорит. Упоритостта се проявява и у хора които имат Слънце в Ашвини. Много добре обмисля всеки ход не отстъпва дори да не е прав. Проявява интерес към литературата и музиката. Има добро здраве , но ако Слънцето му е в два или три градуса в овен са възможни прояви на чести мигрени или заболяване с сърцето. Периодът до 30 години са възможни постоянни битки и отстояване на своето с постоянни препятствия, но след 30 до 55 години може да ги споходи устойчив и постоянен прогрес.     

 

 

 

Жена Ашвини-има магнетичен поглед очете и са малки и блестящи. 

 

 Красноречиви, могат да бъдат търпеливи и настойчиви. Уважават възрастните. Имат добри организаторски способности. Може да има само момичета когато стане майка. Добро здраве. 

И при жената Ашвини може да се прояви  негативни енергия и да бъде доста успешна в манипулациите,  постигане на успех чрез агресивност и преувеличаване на истината. 

 

Различни пади в тази накшатра:     

Първа пада е разположена в  00°00′ — 3°20′ Овен. Прекрасни организаторски способности, смелост пионерски дух и физическа активност. Негативна енергия – критикарство, неуравновесеност склонност към физически наслаждения. Не обича да я съветват или критикуват. 

 

Втора пада  е разположена в 3°20′ — 6°40′ Овен. Красива външност много таланти и любов към красивото в живота. Талант да изучава науки и да преследва научни кариери. Може рано да създаде  щастливо семейство.  

 

Трета пада е разположена в 6°40′ — 10°00′ Овен. Тази пада дарява човек с малко по ведър и лек  и шеговит характер. Общителни са и с голяма готовност да помогнат. Имат жив и пъргав ум  математически способности и разностранни интереси. 

 

Четвърта пада е разположена в  10°00′ — 13°20′ Овен. Тук са лечителите Ашвини. Това ги прави много дружелюбни и разбиращи проблемите на другите. Грижат се за по слабите и имат дълбоки познания в различни науки. 

 

Накрая ще добавя, че всеки човек притежава и тъмна и светла страна зависи на коя енергия отдава повече внимание и обучение през живота си и на какви уроци е подложен. Това което могат да покажат планетите е с какви ресурси разполагаме, на кое да се опираме когато ни е трудно и как да използваме нашите силни планети, за да ни помагат в това да преодоляваме трудностите които ни изпраща съдбата.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *