Накшатра Ашлеша 

Накшатра Ашлеша е деветата накшатра от 27 тя се намира 16°40′ — 30°00′ изцяло в знак Рак. За съзвездие Ашлеша следим когато вашата Луна или Слънце се намират в нея. Символа на тази накшатра е навита змия. Астрономически представлява шест звезди навити като пръстен. Планетата управляваща Ашлеша е Меркурий, има демоничен произход с жесток характер. Цел Дхарма или изпълнение на дълга.Заради влиянието на Меркурий те са много благоразумни и практични, но винаги при тях има известна хладнина която им пречи да правят много емоционални отношения. Отрицателните черти на тази планета са изменчива природа и двуличие. Тъй като тази накшатра цялата се намира в Рак това значи че на нея и влияе и Луната, а емоционалността и интелигентността заедно дава на такива хора способност да влияят на хората чрез техните емоционални прояви и контакти. Те са много добри търговци стига да научат всичко за продукта който искат да продадат. Ашлеша може да донесе много болка но и стремление към духовното. Индивидуалността може да бъде разбрана като обобщим характера на котка и змия. Хитрост, благоразумие, недоверчивост и безразличие това са общите им черти. Единствения начин да използвате тези качества така че да не ви носят негативна карма е като се стремите към духовността и избягвате да манипулирате и залъгвате себе си и другите чрез хитрост и лъжа, трябва да сте в хармония с Вселената. Основното нещо е да се преодолее вродения егоизъм след което подозрението ще се превърне в предвидливост а хитростта в мъдрост. Това е първата стъпка към духовното пробуждане. 

Мъж Ашлеша изглеждат груби и здрави но това е само на външен изглед

Те не знаят как да изпитат състрадание и искреност, но знаят как да ги изобразят. Присъщата им приказливост им позволява да се адаптират добре към всяко общество и да скрият истинските си намерения. Вродените лидерски качества, амбицията, независимостта, късмета и популярността могат да им помогнат да достигнат върха на своята дейност, особено в политиката и управлението. В характерът може да се проявят такива отрицателни качества като завист, неблагодарност и неспособност да се доверява на хората. Те често общуват с маргинализирани хора, те са безразлични към социалния статус и моралните принципи на човека. Те не знаят как да различат манипулаторите от онези, които наистина се нуждаят от помощ. Ако Сатурн аспектира Луната в картата на мъж Ашлеша, това им дава възможност да се реализират в областта на енергийните доставки, военните и полицейските дейности. В същото време те бързо постигат успех и също толкова бързо го губят. Тъй като са най-възрастните в семейството, те поемат отговорност към близките си. За съжаление, те рядко получават подкрепа от тях в замяна.

Жена Ашлеша може да има много хубава фигура но не толкова красива външност 

Те се характеризират с безразлично отношение към живота, нямат желание да се грижат за някого и нещата често се оставят на произвола. В същото време са морални, срамежливи и се радват на заслужено уважение в семейството. Те излизат победители от словесните дуели. Работят добре в офиса като администратори. Страхотни домакини. Трябва да стоите далеч от роднините на съпруга си, тъй като те могат да допринесат за създаването на неблагоприятна атмосфера в семейството и раздялата със съпруга ви. 

 

Първа пада (това са части от самата накшатра) (16°40′ – 20°00′ Рак) Това е падата на богатството и славата. Тя дава интелигентност, щедрост и щастие. 

 

Втора пада (20°00′ – 23°20′ Рак) Много амбициозна пада, която има склонност за измама, за да постигне желания резултат. Родените под тази четвърт могат да бъдат жестоки, глупави и болезнени и трябва да бъдат тласкани и насърчавани, когато трябва да свършат каквато и да е работа. 

 

Трета пада (23°20′ – 26°40′ Рак) Ключовата дума на тази пада е мистерия, а планетите, разположени в нея, влияят неблагоприятно на благосъстоянието на майката. Роденият може да е летаргичен и раздразнителен, но в същото време да има добри научни познания. 

 

Четвърта пада (26°40′ – 30°00′ Рак) Тази четвърт е свързана с всички видове илюзии и морални борби, принуждава човек да крие истинската си същност, прави човека страстен, темпераментен и привързан към сексуалните удоволствия. Планетите, поставени тук, влияят неблагоприятно на благосъстоянието на бащата. 

 

 

Искам да споделя че негативните проявления на всяка накшатра може да бъдат засилени или отслабени и човек да използва главно ресурсите които дава и да са слабо проявени негативните черти. Но за това е необходимо духовно развитие и уважение на човешката природа. Много е важно къде са разположени вашите планети и как да ги хармонизирате когато имат трудно положение в наталната карта. 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *