Накшатра Бхарани 

Накшатра Бхарани е второто по ред Лунно съзвездие. 

Тя заема 13° 20′ — 26° 40′ в Овен 

 Астрономически погледнато това съзвездие презставлява триъгълник от три звезди. В миналото мъдреците и астролозите са я описвали като женски полов орган. Самия превод на името на тази накшатра означава износваща, готова да даде плод. Другото и име което често използвали древните е царица и точно заради това тя е най горделивата от всички накшатри. Тези качества се предават на хора които имат Луна , Слънце или Лагна в това съзвездие. Тя се намира в знак Овен където Слънцето екзалтира и проявява своите най големи качества като власт и контрол. 

Планетата управляваща Бхарани е Венера. По своя характер съзвездието е ужасно. 

Марс също взима участие в формирането на природата на тази накшатра тъй като Марс е управител на знак Овен а това съзвездие изцяло се намира в знак Овен. Това я прави рязка, агресивна и с гореща природа. Нека се има в предвид, че и Венера взима главно влияние като управител това прави нейната природа  склонна към удоволствия и разкош. Може да си създава доста конфликти в семейните отношения, но когато енергията на Марс бъде направлявана в положителна насока тогава агресивността, желанието за власт и конфликти биха преминали в енергия за успех. Наслажденията на Венера също могат да бъдат трансформирани към положителна насока като се насърчава талант по Венера. 

Мъж Бхарани – Те са с среден ръст и привличат вниманието с ярки очи, широко чело и хубави и равни зъби.  

Ако собственика на хороскопа е роден по обяд тогава може да има висок ръст. Мъжете Бхарани са чистосърдечни това което мислят това казват не се съобразяват много с околните и тяхното мнение. Често могат да се сърдят напразно на своите близки. Имат хубаво образование, качества на лидер и склонност към съперничество. Животът им може да бъде низ от възходи и падения, но за да контролират възможността да изпадат в тежки ситуации трябва да изкарват своята Марсианска енергия чрез спорт или някакво хоби което да  заземява огнената им природа. Имат и търговски усет, могат да бъдат добри хирурзи или съдии. Автомобилизма също може да е тяхна страст. 

Жена Бхарани– Най главното в жена Бхарани че е с хубава фигура, нежна, привлекателна и самостоятелна. 

Упоритостта и независимостта не им позволяват да приемат чужди съвети, а самоувереността им дава възможност да си осигурят всичко необходимо. Самите те създават мечти и идеи, търсят и намират начини лично да реализират плановете си. Тези способности водят до успех в професионалните дейности. Уважават по-възрастните и родителите. Те са лидери в семейството. Подчиняват се само на силен мъж, на когото се възхищават; потискат другите. Ако партньорът е по-слаб, тогава жената Бхарани се стреми да заеме лидерска позиция. Тъй като тези жени са малко агресивни, съпругът трябва да бъде търпелив и да прощава. Както и при мъжете и тук хобито , спорта и личностни развития ще омекотят характера на Бхарани- жена. 

 

Пади в Бхарани 

Първа пада 13° 20′ — 16° 40′ в Овен. Подчертава креативността и самовглъбяването – разположените  тук планети могат да концентрират цялото внимание върху себе си. Ентусиазмът и волята, присъщи на тази пада, могат да бъдат насочени към постигане на положителни цели, ако роденият е  склонен на такава промяна. Най-силни в тази четвърт са Слънцето, Марс и Юпитер. 

 

Втора пада 16° 40′ — 20° 00′ в Овен. Основното проявление на тази пада е духът на служене на определена организация. Меркурий, Марс и Раху дават добри резултати. Тук също е присъщ висок интелект и комуникативност, склонност към нови открития или всичко което излиза ново в технологиите и медицината. 

 

Трета пада 20° 00′ — 23° 20′ в Овен. Характеризира се със способността да хармонизира противоположностите, а също така не приема ограничения в секса и отношенията, които в зависимост от нивото на развитие на душата могат да се проявяват както в положителни, така и в отрицателни начини. Тъй като третата пада е пушкара навамша, тя помага при изпълнението на желанията на Меркурий. Венера и Раху са най-подходящи да впрегнат енергиите на тази пада. 

 

Четвърта пада 23° 20′ — 26° 40′ в Овен. Нейната енергия е екстремна във всеки смисъл на думата. Планетите тук имат необуздан характер. Слънцето, Марс и Кету са силни, но не винаги дават благоприятни резултати. Само Юпитер и Венера помагат на родения да използва пада потенциала не за да си навреди, а разумно. 

 

Отново ще напомня и тук че всеки има свободна воля да формира своя характер в позитивна или негативна енергия. Всяка накшатра дава много ресурси за успех и задачи за преодоляване. Дали ще внимавате за вашето развитие като чистите негативните влияния зависи от вашата воля и най ранно семейно възпитание. В Индия богатите информирани индийци задължително правят хороскоп на детето, за да видят неговите склонности, положителни и отрицателни , за да знаят как да формират личността на детето, за да имат спокоен живот на старини.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *