Накшатра Магха 

Накшатра Магха е 10 поред накшатра от 27 в ведическата астрология,

тя се намира в 00°00 – 13°20′ в Лъв. Символа на тази накшатра е кралски трон. Управител на накшатра Магха е Кету а тази планета е много силно свързана с предците. Затова човек роден с Луна в тази накшатра, Слънце или възходящ знак има много силна връзка с предците и трябва много често да се обръща към тях за помощ или благословия, такъв човек е благословен от предците си и трябва да ги почита. Самата дума дума Магха означава – покровителство, великодушен, спасяващ. Тя изразява спасителната мъжка природа или бащината енергия сила идваща чрез самоконтрол. В тази накшатра нашата карма е силно изразена. Възможно е да сме силна доминираща личност която играе съществена роля в живота на хората около нея. Възможно е да имаме аристократичен дух и стремление към почитане на предците или да действат като покровители. Магха са лидери те не са последователи, но не революционери а реформатори които поддържат традициите които идват от миналото. Те обичат да поддържат всичко древно което доказва произхода на собственото Аз. 

Магха е горд и има власт над хората. Винаги се стреми да получи максимални резултати от своята дейност. Уважават хората на преклонна възраст и винаги са готови да получат от тях съвет или мъдрост. 

 

Мъж Магха  

Отношенията им с другите хора са добре обмислени, не желаят да се притесняват и ако са обидили някого, се опитват да се поправят. Темпераментен. Те не могат да стоят настрана, ако някаква дейност се отклонява от истината може да се намесят в полза на правдата, така че могат да имат много тайни врагове. Безкористни са и не търсят печалба в действията си. Поради тяхната праволинейност им е трудно да постигнат големи успехи в професионалната област. Те често сменят работата си. Животът се състои от възходи и падения. Те поемат много отговорности. Като правило те имат щастлив, хармоничен семеен живот, добри деца. Изключение е, ако в хороскопа е разположен и Сатурн или има аспект на Марс. 

 

Жена Магха 

Красиви черти на лицето, огромна коса, особено ако Сатурн е в аспект с Луната в тази накшатра. Те са общителни, но склонни към кавги и избухливи. Те ще се насладят на „кралските“ удобства. Те с готовност помагат на изпадналите в беда. Религиозен. Ако Юпитер също се намира в Магха, тогава социалното положение и позицията са много високи, а съпругът е изключително богат. В семейния живот има конфликти, кавги с роднините на съпруга. Но съдбата ги награждава с добри деца.  

Първа пада ( всяка накшатра се дели на 4 ) 

Магха дава ориентация към лични постижения. В първата пада това желание се разкрива чрез подвижния елемент огън, с който се свързва знакът Овен. Това означава, че тук се ражда инициативата да бъдеш себе си, тук човек осъзнава своята яркост и сила и веднага е готов да я приложи в действие. Това е пада на най-ярките лидери, лидери, крале, държавници, висши мениджъри – всички онези, които с право смятат, че седят на трона и свободно ръководят хора. Енергиите на Слънцето и Кету потенциално се разгръщат чрез енергията на Марс. Това е изключително войнствена комбинация, когато човек е готов да защити своето его, своето наследство и родина чрез сила, смелост, отдаденост и понякога чрез сляпа ярост. Да застанеш на пътя на такъв човек означава да влезеш в неравна битка с царствената му природа, подкрепена от цялата сила на семейството (Кету). Слънцето и Марс се чувстват страхотно в тази пада. Луната тук дава изключително егоистичен мисловен модел, лидерство и „горещ“ ум. Ако говорим за творчество, това е пада на най-активното и индивидуално творчество. 

 

Втора пада 

Фиксираната земна енергия на Телеца придава желание да се утвърди в своята кралска позиция. Тук акцентът се измества към имиджа и материалистичните амбиции. Планетите, поставени в тази пада, носят защита на човек от висшестоящите. Управителят на втора пада, Венера, насочва реализацията на човека в творческа посока. Такива хора създават нещо много оригинално и ярко. Те обичат да събират индивидуални колекции и да поддържат статуса си чрез красиви неща. Интересуват се от слава, луксозни приеми и красотата в заобикалящата ги среда. Такива хора  мислят рационално, интересуват се от стабилността, сигурността и финансовата гледна точка. Тъй като Слънцето, управителят на Лъв, и Венера, управителят на тази пада, са врагове, съществува риск човек да загуби себе си в удоволствия, да забрави целта си в поредица от забавления и празници. Но при благоприятни обстоятелства тази пада ви позволява ясно да изразите себе си в материални ценности, да оставите след себе си нещо смислено, красиво и дългосрочно. Луната и Венера се чувстват много добре тук. 

Трета пада 

Тъй като господарят на пада е Меркурий, тук се подчертава умствено-интелектуалната страна на Магха. Човекът иска да изследва своето Аз и да укрепи правото си на трона чрез знание, комуникация, придобиване и разпространение на информация. Такива лидери се интересуват от историята, наследството на своите предци, важни са конкретните факти, научните изчисления и мненията на учените. В тази пада кралят е готов да сътрудничи, той не пренебрегва игрите, интелектуалните разговори и груповите дейности. Тук възниква трудността човек да съчетае своята царствена неподвижна огнена природа с двойствената въздушна среда на Близнаци. Слънцето и Меркурий са приятели, но владетелят на Кету накшатра налага обет за мълчание и недостъпност на краля. Един приказлив, лекомислен владетел винаги рискува да загуби кралската си харизма. Следователно в тази пада човек трябва да полага усилия за адекватно балансиране между образите на краля и шута. Планета в тази пада насърчава човек да говори и пише за предци, семейство, древни знания и да събира групи за провеждане на семинари и майсторски класове. В същото време за него е важно да бъде център на вниманието, да предава информация индивидуално, ярко и харизматично. 

 

Четвърта пада 

Управлявана от Луната, тази пада придава дълбоки емоционални нюанси на кралската природа на Магха. Такива хора обичат ритуали, церемонии, включително обреди за почитане на предците. Древните знания, историята, семейната история и генеалогията са сферите, през които се разгръща човешката дейност в тази пада. Такъв цар се грижи за благосъстоянието на своите подчинени, колко добре са нахранени и доволни. Такива лидери са по-склонни към благотворителност от останалите; Това е пада на учителите, които дават знания на своите ученици. Тук светлото его на човека постепенно идва в услуга на обществото; това е най-малко материалистичната и най-мека пада от всичките четири. За германския канцлер Ангела Меркел Венера в 10-ти дом попада в 4-та пада на Магха. Венера, господарят на 7-ми и 12-ти дом, я прави успешен лидер във външната политика. Но в същото време Меркел се смята за един от най-меките политици. Нейният биограф пише: „Вече 12 години Ангела Меркел ръководи християндемократите и седем години е канцлер на Германия. През това време тя успя или да отстрани от играта всички свои конкуренти от мъжки пол, или да ги интегрира в своята система. И всичко това тихо, без скандали. „Тя пренарежда фигурите на шахматната дъска, така че никой да не е опасен за нея.“ Въпреки очевидните й успехи, Ангела Меркел често е отказвана да бъде приемана на сериозно, смятана е за „нито риба, нито за птица“, твърде мека, твърде бледа, без лидерски качества. Друго западно списание твърди, че единственият й коз е „скромният чар на обикновена жена, която не иска нищо за себе си“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *