Накшатра Мригашира

Накшатра Мригашира 

заема своето място от 23° 20′ в Телец и  6° 40′ в Близнаци. 

Астрономически Мригашира се състои от 3 звезди в съзвездието Орион и описват нейната форма като глава на елен. Точно това означава и името на тази накшатра Мрига означава елен а шира – глава. Планетата управител е Марс. Мригашира има божествен произход и нежен и мек характер. Частично се намира в Телец и частично в Близнаци. Съответно тук влияние оказват още две планети Венера и Меркурий. Влиянието на Венера дава поетична и творческа натура. Влиянието на Меркурий способности към изследователска работа и комуникации. Също черти на Меркурий са не постоянност, комуникативност, невероятен интелект и любов към всичко ново. Имат способност да проникнат в същността на нещата и понякога могат да бъдат иронични и саркастични. Много добри са селското стопанство в смисъл в търговията с такива продукти както и с приготвянето на храна. За тях е много  важно правилното общуване с хората и да ги привлекат към техните каузи или поне да се установи че гледат в една посока при изпълнението на задачите. Около Мригашира обикновено са добри хора, Марс който управлява тази накшатра ги покровителства в отношенията. Семейният живот при тях може да се разклати заради големите очаквания които залагат към партньора, а нали Марс им дава енергичност и настойчивост. Мригашира има божество което им влияе  и това е бог Чандра и заради това те са много чувствителни и сензитивни, обичат хармонични отношения и умеят да дават удоволствия. И точно като животното елен могат да бъдат плахи и не постоянни. Не обичат конфликтите и затова ги избягват по всички възможни начини, съобразителни са. Красноречиви и усърдни в работата си и много обичат комфортна обстановка. Обикновено имат нежна и изтънчена осанка движат се грация и много обичат своите майки. Имат постоянен стремеж към знания. 

 

Мъж Мригашира – Хубаво телосложение, ръст малко по високи от средното, красиви ръце и аристократично лице.

Подозрителността и мнителността може да ги накара да се тревожат напразно. Ако се опитат да премахнат от характера си вечното съмнение ще подобрят живота си като цяло. Инициативни много проницателни и ценят чуждото мнение и затова много хора обичат да имат взаимоотношение с тях. Предпочитат по простичък начин на живот, но комфортен. Предпочитат да бъдат предпазливи макар, че външно изглеждат и внушават безстрашие. Блестящо образовани много добри финансисти, но самите те понякога са прахосници. В семейството са грижовни, но заради мнителността може да имат проблеми затова трябва много да се внимава с това качество. 

 

 

Жена Мригашира– имат висок ръст ( ръстът винаги се съобразява спрямо техните родители а не обществото, като цяло астрологията като казва висок ръст значи висок измежду неговото семейство).  

Добро телосложение, дълго съхраняват своята фигура и имат много изразителни очи. Склонност към творчество, съобразителност, общителност, проницателност интересни събеседници. Имат остър език и могат да се изразяват с ирония ако това прерасне в негативно качество ще е трудна комуникацията с тях. Практични и винаги имат висше образование или в нещо може да се обучават.Способни са да станат богати и въобще да постигнат поставените цели. Обичат скъпоценностите и да носят бижута. Любов и преданост към съпруга си но обичат и да го държат под контрол(това пак може да се погледне от към тъмната им страна. Млади изглеждат дълго време, весели и безгрижни. 

 

Първа пада 23° 20′ — 26° 40′ в Телец(това са части всяка накшатра се състои от четири части). Тук е устойчивата и неподатлива природа на Мригашира. Ивъпреки това е способна да прояви творчество и артистична дейност. Надарена с ум тя може да стане много известна. 

 

Втора пада 26° 40′ — 30° 00′ в Телец тази четвърт разкрива селективността, практичност, изобретателност и разсъдливостта на Мригашира.Ранен щастлив брак и може завист от обкръжението. 

Трета пада 00° 00′ — 3° 20′ в Близнаци. Това е първата пада която се намира в Близнаци. Те са комуникативни способни да изучават психология и много добре да я прилагат, любов към пътешествията и доброжелателност. Меркурий и Венера и тук си сътрудничат, но тук е с повече въздушност в отношенията и може да и е трудно да постига добри материални резултати. 

 

Четвърта пада  3° 20′ — 6° 40′ в Близнаци. Много гъвкав ум любов към спорта, подозрителност, причудливост и любов към спорта. Склонност към разсъждение а не към изследване на проблема.  

 

 

Мригашира е разделена между Телец и Близнаци, така че има силно чувство за двойственост. Тя се опитва да разреши конфликта между Венера и Меркурий, земята и въздуха – първоначално несъвместими елементи. Всички положителни качества на Мригашира – артистични способности, жажда за живот, способност за намиране на истинска цел – се проявяват само когато енергиите на Меркурий и Венера са правилно комбинирани. Съвпадите Марс-Меркурий, Меркурий-Венера, Марс-Венера и Марс-Меркурий-Венера носят енергии, подобни на тези на Мригашира. Присъствието на Марс или Сатурн в тази накшатра обикновено е неблагоприятно за брак. И двамата обаче могат да дадат добри материални резултати, ако са в частта на Мригашира, която принадлежи на Телец. В тази част всички планети с изключение на Юпитер обикновено дават благоприятни резултати. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *