Накшатра Пунарвасу  

Накшатра Пунарвасу седмата от 27 разполага се в 20°00′ в Близнаци — 3°20′ в Рак. 

Древните мъдреци описват нейната форма като лък и колчан с стрели. Планетата управляваща Пунарвасу е Юпитер и има божествено произхождение.Частично се разполага в Близнаци и частично в Рак, затова два знака ще влияят върху това съзвездие. Две планети ще влияят пряко и това са Юпитер и Меркурий. Юпитер ще го дарява с мъдрост а Меркурий с интелект за детайлите.Въпреки това променливата природа на Меркурий може да се прояви в това човек често да сменя своето мнение. Но като цяло влиянието на Юпитер като благородство, интерес към философските и духовните науки и въобще духовен ръст ще надделява. Много добро въображение и творчески способности.  

Друго влияние в тази накшатра ще оказва и Луната това е тази част от съзвездието която е в Рак и там ще се прояви Луната. Любов към поезията, музиката и различни увеселения. Луната е много социална планета и това влияе на Пунарвасу. Личностите от тази накшатра могат да достигнат върхове в своята кариера или да бъдат собственице на успешни фирми, но трябва да бъдат готови за много работа и изпипване на детайлите в това ще им помага тяхната вродена способност от тези качества. Под влиянието на това съзвездие се характеризират още с умереност, дружелюбност, добра реч, откритост, адаптивност и благородство което работи на принципа „давай и получавай“.  

 Сигурността също е една от характеристиките и изпипват детайлите така, че да нямат съществени изненади, привързани са към домовете си но няма да се поколебаят да пътуват ако е необходимо. Ако човек Пунарвасу не следва Дхарма (духовно развитие и разбиране за живота) в края на живота си ще получи разочарование и объркване. Когато е в негативна енергия е склонен да мързелува да отлага от идеализъм или обикновен мързел. Трябва да внимавате и да избягвате стагнация в своето най висше проявление те могат да постигнат всичко не зависимо от поставената цел. 

 

Мъж Пунарвасу симпатично, удължено и невинно лице. 

Вярващи, благочестиви, сдържани, уважават родители, учители, старейшини. Последователи на традициите. Невъзможно е те да участват в каквато и да е престъпна дейност. Те предпочитат да водят прост начин на живот. Праволинейността и липсата на хитрост пречат на постигането на голям успех в бизнеса, въпреки че могат да бъдат успешни във всяка сфера на дейност. Трудният период от живота продължава до 32 години. Тогава, в зависимост от силата и разположението на планетите в картата, те могат да получат признание от обществеността и да станат доста известни. Възможни са два брака. Жени, които са способни да бъдат добри домакини обикновено си вземат за съпруги. Като цяло са в добро здраве. 

 

Жена Пунарвасу вълниста коса и изразителен нос.

Те имат ораторски способности, знаят как да говорят разумно, правилно да тълкуват фактите и в същото време да не обиждат слушателите с думите си. Те обичат да се занимават с благотворителност. Те са добре запознати с изкуството, добри танцьори и обичат да слушат музика. На работа се държат спокойно и сдържано, могат да бъдат мениджъри на средно ниво. Щастлива в семейството – красив съпруг, прекрасни деца. Поради невъзможността да се грижат за себе си, те нямат много добро здраве. 

 

Първа пада(разделени са на 4 части) 20°00′ — 23°20′ в Близнаци. Това е активна пада, която обича приключенията и новостите. Основното за нея е приятелството, целите и груповата работа. Може да се прояви избухлив нрав, пламенност и арогантност. 

 

Втора пада 23°20′ — 26°40′ в Близнаци. Тази пада се отнася до материалистичния, земен аспект на Пунарвасу. Придава сръчност, раздразнителност, чувственост. От значение за хотели, ресторанти, туризъм, износ и внос. 

 

Трета пада 26°40′ — 30°00′ Близнаци. Основното за тази пада е проявата на умствена дейност и въображение, научна дейност. Тъй като това е варготамма пада, планетите в него дават много силни резултати, особено в областта на ума и интелекта. Меркурий тук дава учтивост, красноречие, владеене на езици. 

 

Четвърта пада 00°00′ — 3°20′ Рак. Това е една от най-мощните и благоприятни части на зодиака: планетите тук са едновременно във варготамма и пушкара навамша. Това е пада на майчинството, храненето, разширяването, която най-пълно разкрива майчините качества на Пунарвасу. Разкриват се чувствеността и сексуалността. 

 

Много положителни качества описва тази накшатра, но и не винаги можете да ги проявите с лекота ако градусите са ви в началото до 5 градуса това значи, че сега започвате да изграждате тези умения и ще трябва да ги търсите в своя характер. Ако са в последните градуси пък е възможно да проявите ленивост в изразяване на своите качества. Всичко от което имате нужда е вяра и действие тези качества не са навредили на никого и определено се постига много с тях не зависимо в коя накшатра е вашата Луна. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *