Накшатра Пушя 

Накшатра Пушя е осмата от 27 и заема своето място 3°20′ -16°40′ в Рак. 

Астрономически тази накшатра представлява три не ярки звезди в съзвездието на Рака, нейния символ е крава или по скоро вимето на кравата. Планетата управляваща тази накшатра е Сатурн, има божествен произход и характер бърз и светъл. Цел на Пушя е да достигне Дхарма или смисъла на своето превъплъщение на земята. Тя цялата се намира в Рак не заема други зодиакални знаци и затова влиянието върху нея освен на Сатурн е и на Луната защото тя е управител на зодиакалния знак Рак. В този смисъл Сатурн играе роля на служещ и грижовен за такива хора с притежание на тази накшатра в Луна, защото Луната е майка на Сатурн и самия той много обича своята майка. Тук Сатурн може да бъде по нежен в своите уроци и се смята че човек с тази накшатра е благословен. Хората от тази накшатра са много внимателни, състрадателни и грижовни. Кравата храни всички с своето мляко за това при такива хора може да има голям стремеж към благотворителност. В превод от санскрит другите две имена на тази накшатра са благоприятна и носеща успех. Транзитите на планетите в благоприятно положение носят успех а когато са в лоша позиция Пушя смегчава тяхното лошо влияние. По своята природа да достигне Дхарма Пушя винаги ще се стреми към осъзнаване на своята мисия и предназначение те ще могат много красноречиво да защитят своята мисия и предназначение в света. Именно тук Гурото на учителите Юпитер е в екзалтация т.е ако Юпитер се разполага в тази накшатра много е възможно такъв човек да превърне духовността в своя професия. Хората с притежание на такава накшатра в Луна обикновено са късметлии и процъфтяват в своята професия, достигат върхове до световни позиции като много добре могат да се грижат и за другите членове на техните семейства. Любимец на всички. Отрицателната черта на тази накшатра се проявява във факта че човек се оттегля в собствения си уютен малък свят и не приема никого или нищо извън него, става тесногръд, фанатичен по въпросите за религията и културата на отношение с хората. Всичко което не отговаря на добре структорираните възгледи на Пушя бива отхвърлено или го прави подозрителен и предпазлив, но като цяло се опитва да поддържа уравновесено отношение към нещата. Пушя реагират на повечето ситуации и проблеми много интелигентно. Те се отличават с здрав разум и реализъм.Пушя са отлични работници, търпеливо постигат целите си. Показват уважение към корените си и традициите. Обичат да играят по правилата и да се съобразяват с приетите стандарти и правила. Гостоприемен, приличен, учтив, не умеещ да се държи вулгарно или предизвикателно. Още една негативна черта на Пушя ще засегна и това е че понякога могат да изпаднат в летаргия и да ги обземе мързел поради липса на воля. Тогава могат да се отдадат на кратка почивка и занимание с техни любими неща до възстановяване на техните сили и намиране на вдъхновение за нови победи. 

 

Мъж Пушя Безупречно поведение и искренно желание да се раздават.

Умеят да благодарят и да показват своята любов и това прави тези мъже много желани. Бързо реагират при промяна на обстоятелствата. Поради своята мнителност и съмнения е възможно малко трудно да приемат женската гледна точка на нещата. Ако са насърчени или вдъхновени те активно вървят напред, но когато чуят думи на критика това може да ги обезсърчи и губят енергия много е важно тези мъже да бъдат обичани и подкрепяни а те сами намират правилния път към своето развитие и успех. В отношенията с жените са предпазливи и се страхуват от силни привързаности, нуждаят се от свобода. Почти винаги живеят далеч от родното си място и се нуждаят от движение и пътуване. Привързани към техните родители и е хубаво бъдещата съпруга да знае това и да се отнася към родителите на Пушя с уважение. Взимат си за съпруги консервативни жени. Талантливи и самодостатъчни дават подкрепа и очакват такава. 

 

Жена Пушя хармонични черти на лицето, обаятелна усмивка.

Имат среден ръст и хубава фигура. Характер мек и дружелюбен податливи са на честа смяна на настроенията, но могат да се владеят. Тя е чудесна съпруга която може да даде много грижа и нежност на съпруга си, но ще очаква подкрепа в нейното стремление към професионален връх. Изключително грижовни майки и ще се стремят децата освен добро образование да познават и духовната страна на живота. Нежността на Луната и дисциплината и сериозността на Сатурн при жена Пушя ще са много добре проявени в зависимост от положението на тези две планети в наталната карта. 

 

Първа пада (части в тази накшатра) 3°20′ — 6°40′ в Рак. Дава гордост от произхода на семейството, загриженост за постигнатите резултати. Планетите в тази пада дават силни резултати.  

 

Втора пада 6°40′ — 10°00′ в Рак. Най трудолюбивият и полезен аспект на Пушя е тук. Тук се намира и едно ведическо положение Пушкара навамша и всички планети тук дават положителен израз с изключение на Венера. На материално ниво да се очакват много добри резултати. 

 

Трета пада 10°00′ — 13°20′ в Рак. Акцентът тук е върху собствения дом изграждане на уютен дом и стабилно семейство. Важни ще са и лукса, социалните комуникации и взаимодействието с света. Недостатък тук може да се прояви като повърхностно отношение към всичко което не ги касае. Тук се чувстват добре Луната, Меркурии и Сатурн. 

 

Четвърта пада 13°20′ — 26°40′ в Рак. Тази част е на мантрите и ритуалите тук може да се пристрастени към духовно развитие или да намерят своя баланс чрез духовни науки и практики. Може да заеме позиция на жертва и да прояви фанатизъм, но само ако е в негативно разположение на духа. Тук много добра позиция могат да заемат планетите Юпитер и Венера. 

Говорим за други планети които могат да обитават тази накшатра, защото заедно с Луна в Пушя може да има разположение на още някоя планета. Тя може и сама да обитава даден дом и накшатра но може да е придружена и от други планети и в тези пади давам кратки насоки за това дали е хармонично или не.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *