Накшатра Рохини

Луна в Рохини се наблюдава при онези, които са честни и не са скъперници, чист сладък език, силен характер, красиви.  

Варахимира 

Накшатра Рохини заема своето място от 10° 00′ — 23° 20′ в Телец. 

Астрономически съзвездие Рохини представлява съзвездие от куп звезди с една много ярко светеща измежду всичките. Някога е описвана като колесница в която са впрегнати волове или елени. Планетата управител на Рохини е Луна. 

С накшатра Рохини е свързана важна за ведическия астролог история. Рохини е била една от 27-те дъщери на Дакши (ведическо божество). Всичките му 27 дъщери били омъжени за бог Чандра (това е Луната). Но Чандра обичал най много Рохини. Причината за това била че тя била най образована, красива с музикални и поетични способности, а също така и много страстна. Бог Чандра прекарвал с нея по цели дни и не се сещал за останалите жени. Останалите жени били много тъжни от тази ситуация и решили да разкажат за това на своя баща. Като чул тази история от своите дъщери бог Дакши много се ядосал и решил да накаже Чандра с проказа от която всеки ден да губи част от тялото си. Чандра много се уплашил и решил да  помоли за милост и наказанието да се отмени. Но да се отмени наказанието не можело, може само да се даде благословия само чрез измиване в река Сарасвати веднъж месечно, да се възстановят изгубените части на тялото. Така се е появило и названието растяща(оздравяваща) и намаляваща(болна) Луна. Също така от тогава нататък Чандра трябва за еднакво време да посещава всяка една накшатра или негова жена. Рохини изцяло се намира в знак Телец и нейн управител е Венера. Това я дарява с много добър естетически вкус, способности в изкуството и голям творчески потенциал. На Рохини влияние оказват и Луна и Венера. В такъв случай тази накшатра е тясно свързана с всички женски неща козметика, мода, парфюмерия, красиви вещи и т.н. Тя е доста чувствена и сексуална. Но заради комбинацията от Луна и Венера тя може да бъде много взискателна и ранима. 

Мъж Рохини- Нисък ръст омагьосващ поглед и красива физика

Имат силно чувство за справедливост, желание да защитават истината, но според тяхната гледна точка, доверчиви и благородни са. В името на любовта те са способни на жертви. Могат да променят често целите си под въздействието на емоциите си. Когато са ядосани могат да изгубят връзка с реалността и това да им причини неприятности в семейството. Ако Луната е добре разположена в наталната карта може да са спокойни, стабилни уравновесени и обратното ако не е добре разположена. Имат плавна  реч, благородни и обаятелни маниери и предизвикват доверие у хората. Тук също има много упорити и преследващи целите си личности, но го правят с маниер и дори да проявяват упоритост, инат и целите да са им користни много често се харесват на хората. Те са най големите консуматори на удоволствия и смятат че всичко трябва да се опита. Но зависи в каква сфера е насочено тяхното внимание ако са интериорни дизайнери например ще приложат цялата си креативна идея по създаването на проект и нищо няма да е в състояние да ги накара да свият мирогледа си. Обикновено мъжът Рохини има хладни отношения с баща си и много топли с майката и нейния род. 

 

Жена Рохини – Красиви очи и много бяла кожа. 

Те са добросърдечни, възпитани, практични и знаят как да избират дрехи с вкус. Имат заоблени форми и хубава фигура. Обичат изкуството във всяка форма. Могат също да бъдат и добри в хотелиерството в обслужването на хора и комуникацията с тях. Те  са щастливи съпруги и добри майки. Негативните черти тук са: често не уравновесеност и изпадане в тежки емоционални състояния това може да развали семейството им, но само при положение, че не умеят да контролират своите емоции. Мъжете Магха са подходящи за тях.  

 

Пади в накшатра Рохини  

 

Първа пада 10° 00′ — 13° 20′ в Телец. Тук имаме силни страсти и чувственост, проявява се угаждане и екстравагантност. Планетите в тази пада искат светкавично бързи резултати. Тук се проявяват и качества и от други планети и трябва да се проследи наталната карта.  

 

Втора пада 13° 20′ — 16° 40′ в Телец. Тази пада най добре отразява качествата на Рохини. Изящни  маниери ораторски способности любов към музиката и изкуството въобще. Тук планетите са много щедри и може личността да постига всичко като с вълшебна пръчка. 

 

Трета пада 16° 40′ — 20° 00′ в Телец. Тук заради влиянието на Меркурии имаме висока интелигентност и математически способности. Благоразумност и склонност към благотворителност. 

 

Четвърта пада 20° 00′ — 23° 20′  в Телец. Може да донесе богатство известност, надарени с много силна интуиция. Планетите разположени тук са майчински настроени. Но представители от тази пада могат да бъдат и ярки собственици. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *