Пурва Пхалгуни 

Пурва Пхалгуни е единадесета накшатра 13°20′ – 26°40′ в Лъв. 

 Планета управител Венера.  

Символ – хамак, диван. 

 Произход човешка. 

Пурва Пхалгуни се свързва с неща като почивка, релаксация, наслада, удоволствие, обич, сексуално желание и семейно щастие. Пурва Пхалгуни личности са загрижени за състоянието на тялото си, тъй като те наистина искат да изглеждат красиви. Те предпочитат лесен живот, изпълнен с комфорт и лукс. Поддържат хармония, формират добри съюзи, изразяват радост от взаимодействието с хората и удоволствие да бъдеш добър, гостоприемен домакин. Личностите на Пурва Пхалгуни имат силно желание да бъдат забелязани, поради което често стават жертва на претенциозното си поведение. За тях е изключително трудно да научат нещо ново, тъй като не искат да излизат извън малкия си свят. Въпреки че се отдава на ексцентричните си слабости, Пурва Пхалгуни е социална накшатра. Тя обича да работи в рамките на съществуващите социални стандарти и показва невероятна гъвкавост, когато става въпрос за спазване на приетите норми. В най-добрия случай  може да донесе топлина и подкрепа на хората около нея. Понякога може да  е свирепа накшатра, затова тези, които са под нейно влияние, са способни на безмилостни репресии. Жестокостта на Пурва Пхалгуни обикновено се проявява в случай, че някой или нещо наруши спокойствието и или пречи на забавлението и. Лесно се обиждат, те могат да се възпалят с жажда за отмъщение над дреболия. Това е особено вярно, когато те не получават точното количество внимание от другите, което смятат, че заслужават. Въпреки гордостта, ревността и отмъстителността, личностите на Пурва Пхалгуни могат да бъдат възхитително украшение за обществото, излъчвайки топлина и самодоволство, докато седят на диван или са се настанили на удобно за тях място. Те са много лесни за забелязване в тълпата, тъй като със сигурност ще заемат най-удобното място. Те са готови да направят всичко възможно, за да осигурят лукса и комфорта за които  твърдят, че им се полага по право, и ако не получат това, което искат, те открито ще изразят недоволството си. Нарушаването на зоната на комфорт на Пурва Пхалгуни е като събуждане на спящ лъвКато правило, личностите на тази накшатра не бързат да скочат от леглото и да се захванат за работа. Те ще бъдат щастливи да се излежават в офиса, да се мотаят в студиото за драма, да правят любов или да се забавляват по някакъв друг начин. Повечето от усилията им се изразходват в опит да се чувстват комфортно или да анализират собствените си чувства, мисли и емоции. 

Мъже Пурва Пхалгуни

Те предпочитат свободата пред задълженията, трудно им е да се подчиняват и да поддържат отношения в подчинение, така че често може да имат конфликти с шефовете  на работното място. Невъзможно е мъжете от Пурва Пхалгуни да се занимават с престъпления, измами и финансова изгода чрез нечестни средства. Това може да е причина за наличието на скрити врагове. Те са щедри, често дават пари назаем и не ги получават обратно. Те предпочитат добрата позиция и способността да влияят на събитията и хората пред парите. Те са способни, интелигентни, интелектуално развити и следват правилния път към целта си. Но безкрайната смяна на работата често не им дава възможност да постигнат това, което искат. Те достигат  вътрешен баланс до 45-годишна възраст и след това  желаната позиция в кариерния връх. 

 

Жени Пурва Пхалгуни

Средна височина и атрактивен външен вид. Понякога удължен нос и двойна брадичка се открояват на кръгло лице. 
Те имат склонност да се занимават с благотворителни дейности, учтиви са и са сговорчиви. Те са приказливи и добре запознати с различни изкуства. За тях е напълно нормално да живеят в интерес на семейството, да изпълняват стриктно задължението на съпруга и майка. Може би затова заслужават любящи съпрузи и добри деца. 
Отрицателните черти на характера са помпозност, помпозност и “звезда” 

могат да се проявят поради факта, че жените от Пурва Пхалгуни смятат себе си за много разумни. 
Обикновено получават висше образование и могат да се издържат добре. 

Пада  Пурва Пхалгуни 

  • Първа пада  (13°20′ – 16°40′ Лъв)попада в Лъв  , управляван от Слънцето. Еволюиралите души могат да използват топлината и силата на душите си, за да осветят умовете на хората около тях, докато младите души в тази пада укрепват егото. Смелост, темперамент, смелост и мързел. Слънцето, Марс, Юпитер и Кету се проявяват ярко в тази пада и дават добри лидерски способности. 

 

  • Втора пада (16°40′ – 20°00′ Лъв) попада в  Дева, управлявана от Меркурий. Това е най-трезвомислещата и трудолюбива пада. Акцентът е поставен върху търговията и предприемачеството. Благоприятният Меркурий може да даде добър здрав разум тук и големи печалби чрез търговия. Плам по характер, постоянство в работата, ентусиазъм и тревожност. 

 

  • Трета пада (20°00′ – 23°20′ Лъв) попада в Везни, управлявана от Венера. Тази пада извежда снизходителния и творчески аспект на Венера в Пурва Пхалгуни. Акцентът тук е върху пътуването, хармонията, релаксацията, грацията, консултацията, творчеството и постигането на красота. Тъй като е пушкара-навамша, повечето от планетите в тази пада, с изключение на Слънцето, дават добри резултати. Венера е особено силна в тази пада и проявява своите силни качества. 

 

  • Четвърта пада  (23°20′ – 26°40′ Лъв) попада в Скорпион, управляван от Марс. Акцентът тук е върху засилването на емоциите, дома и семейния живот, себеотрицанието и личната смелост. Страстите са много силни в тази пада и всичко в живота е пропито с духа на Марс. Планетите тук обикновено пораждат ненужни борби и сложност. Само благоприятното Слънце и Юпитер са в състояние хармонично да използват потенциала на тази пада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *