Раху: Изпълнение на желанията, успех и личностно израстване

Знаете ли, че във ведическата астрология има планета, която е отговорна за изпълнението на желанията, успеха във всички сфери на живота, личностното израстване? Това е една от сенчестите планети – Раху. Какво е Раху хармонизация и защо е необходима?

Раху е планета, която няма физическо тяло, но може да се намери в астрологичните изчисления. Въпреки факта, че тя не съществува физически, енергията на тази планета е много силна и чрез хармонизирането и можете да постигнете успех и изпълнение на желанията си.

Силен Раху

Ако сте в хармония с тази планета, тогава почти всичко в живота идва лесно при вас. Знаете как правилно да изпращате желанията си във Вселената и след известно време всички те се сбъдват. Вие сте успешни, имате много добра среда, можете да кажете, че сте популярни, вие сте уважавани. Такъв човек е в състояние правилно да изгради приоритети и да обърне специално внимание на важни неща, благодарение на това животът му е придружен от успех. Имате много добра интуиция, която също ви помага в провеждането на бизнес. Винаги възприемате съзнателен и мъдър подход към решаването на проблеми и сложни задачи и сте страхотни в това.

Раху особено следва баланса на публични и креативни хора, които са постоянно в светлината на прожекторите, имат влияние и популярност, които са лидери на деня. Именно тази планета влияе на творчеството, уважението, вдъхновението, помага да се задържи вниманието.

Слаб Раху

Нека сега да определим дали имате проблем с тази планета. Ако сте отбелязали повече от 5 точки, тогава хармонизирането на Раху е просто необходимо за вас.

Имате слаб Раху, ако:

 1. Имате много страхове и фобии, имате повишена чувствителност и възбудимост.
 2. Много често имате чувство на безпокойство или притеснение.
 3. Лесни сте за манипулиране
 4. Често се казва, че сте странни, често неразбрани. Често имате странни фантазии.
 5. Имате много малко или никакви приятели. Вие не сте уважавани в обществото, непопулярни
 6. Вие се занимавате с безполезни неща, като забравяте за делата от първостепенно значение.
 7. Живеете в илюзиите си, което често ви пречи да постигнете успех. Не знам как трезво да оценя ситуацията
 8. Постоянно спориш и псуваш. Обичат да се сблъскват с конфликти
 9. Обичате хазарта
 10. Проблеми в общуването с родителите
 11. Страхувате се от бъдещето, така че нямате планове и цели
 12. Спите твърде много или твърде малко
 13. Обичайте всичко изкуствено
 14. Имате проблем с пиенето
 15. Имате нервни или психични заболявания, затлъстяване, безсъние. Ако имате слаба имунна система, храносмилателни и стомашни проблеми, рак

Раху в наталната карта

Тази планета също е слаба, ако:

 • Всички планети на вашия хороскоп се намират между Раху и Кету
 • Раху в: 1,2,4,5,7,8,9,12 дом
 • Раху е свързан с някоя от планетите във вашата натална карта.
 • Раху в падение
 • Роден си близо до затъмнение
 1. Необходимо е да погледнете в наталната карта в кой дом е Раху по време на вашето раждане. Именно с енергията на този дом трябва да работите усилено. Защото позицията на Раху показва редица възможности, които се страхувате да превърнете в реалност. Ще можете да разберете с кой дом трябва да установите връзка, за да се подобри тази или онази сфера на живота. Например, ако Раху е в 10-ти дом – домът на кариерата и забележите, че не успявате. Имате ниска заплата, не се движите нагоре по кариерната стълбица или се страхувате да отворите бизнес, въпреки че имате страхотна идея и това определено все още не се е случило. Това означава, че имате всички необходими и важни качества в себе си, за да достигнете нивото което искате, но мислите, че няма да успеете и няма да направите нищо. Тук е важно да се разбере кой дом е засегнат и да се работи върху самочувствието и самоуважението.
 2. Откажете се от ГМО. Опитайте се да ядете правилно. Яжте повече зеленчуци и плодове
 3. Носете дрехи, изработени от естествени материи, откажете се от синтетиката
 4. Опитайте се да поддържате домът си чист. Особено там, където спиш. Ако къщата е мръсна, се пропуска негативната енергия на Раху. Сложете нещо тежко на югозапад – фигурка, гардероб, скрин – това ще ви помогне да блокирате негативното влияние на Раху.
 5. Яжте портокали, мед, морски зърнастец. Тези храни неутрализират отрицателната енергия на Раху
 6. Прочетете мантрата, която хармонизира всички нива на Раху – Ом Нам Бхагавате Варахадевая. Можете също така да слушате и да казвате мантрата на Шива, Хум. Разрушава илюзиите и пречиства психиката от внушения и негативни влияния.
 7. Опитайте се да се усмихвате по-често, бъдете приятелски настроени към близки и приятелски настроени към другите. Помогнете на хората. Благодарете на любимите си хора. Ако имате недоволство към родителите си, направете практика на прошка.
 8. Научете се да планирате правилно. Подреждане на задачите от най-важните до най-маловажните
 9. Научете се да си поставяте цели. Вземете лист хартия и писалка и напишете 10 цели. Първоначално лесни за изпълнение и започвате постепенно да ги постигате.
 10. Пийте топло сладко мляко през нощта, това също ще помогне да се насочи енергията на Раху в правилната посока.
 11. Пост в събота
 12. Ако имате проблеми с лошите навици, опитайте се да се борите с тях: откажете се от хазарта, пушенето, алкохола.

Задача: Разберете дали имате слаб Раху и следвайте препоръките за хармонизация, споделете резултатите в коментар.

One thought on “Раху: Изпълнение на желанията, успех и личностно израстване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *